Odbojkaši Partizana (©MN Press)
Odbojkaši Partizana (©MN Press)

Vojvodina spremna da napusti tron, Partizan ide u Spens po šampionski pehar

Vreme čitanja: 4min | sub. 22.04.23. | 20:09

Janićeva kaznena ekspedicija na pragu ogromnog uspeha

Titula je odbojkašima Partizana u ovom trenutku nadohvat ruke! Crno-beli posle dva meča finalne serije vode protiv Vojvodine 2-0 i na dobrom su putu da stave tačku na vladavinu Novosađana dugu čak šest godina.

Janićevi momci su osvojili Superkup i Kup i samo jedna pobeda im je potrebna da dođu do istorijske triple krune. Drugu pobedničku recku u finalu zabeležili su kod kuće posle četiri seta - 3:1 (25:18, 17:25, 25:16, 25:20), pa u utorak putuju u Novi Sad po toliko željeni pehar.

Izabrane vesti

I na ovoj utakmici je klasu potvrdio Milija Mrdak, pokazao je zašto je doveden i zašto mu je ispod broja odmah dodata kapitenska traka (20 poena). Odlično izdanje prikazao je i Šveđanin Danijel Gruveus (18 poena), ali na kraju celom timu mora da se oda priznanje. Vojvodina se sada nalazi u veoma teškoj situaciji, ukoliko ne uspe da izvuče pobedu u narednom meču, tron će morati da prepusti boljem.

Jasno je svima u Boškanovom timu da moraju mnogo bolje nego večeras... Kad se pogleda statistika i poeni - Parapunov je upisao 14, Krsmanović je zabeležio 12, Kavogo 11, a Mehić deset.

Znali su odbojkaši Partizana koliko je domaći teren u finalnoj seriji bitan... Prepoznali su i njihovi navijači važnost današnjeg obračuna, napravili su lep ambijent u Masteru i dali im snagu da probiju početnu barijeru i oslobode se pritiska. Kao i mnogo puta ove sezone, servis je crno-belima bio veoma važno oružje. Uspeli su potpuno da poremete rivala na prijemu, samim tim i da mu otežaju organizaciju napada. Radoslav Parapunov je bio daleko od uobičajenog nivoa, dok je na drugoj strani carovao Milija Mrdak. Nosio je tim baš kako se od jednog kapitena to i očekuje. Iako je posle prethodnog meča Boškan skrenuo pažnju na to koliko su lako igrači Partizana probijali blok Novosađana, čini se da se ista situacija često ponavljala i danas. Kako god udarali, posebno Mrdak i Gruveus, lopta je od bloka gostiju odlazila u aut. Njih dvojica su odradili najveći deo posla u prvom činu i doveli ekipu do vođstva - 25:18.

U Vojvodini je u prvom setu jedini za nadigravanje bio raspoložen David Mehić. Uz njega je u starnoj postavi bio Lazar Bajandić na mestu primača, a u drugom setu Boškan je na teren od početka poslao mladog Kamerunca Kavoga. Pokazalo se da je napravio dobru odluku, jer je novosadski tim prikazao mnogo bolje izdanje. Krsmanović je igrao sjajno, Buculjević ga je veoma dobro koristio, Parapunov je popravio realizaciju i sve je bilo bolje po Vojvodinu. U Partizanu je polako Tadić dolazio do svog učinka, ali je veći deo tima malo posustao. Vodili su gosti 18:13, posle toga i 22:17, bilo je to nedostižno za protivnika. Probao je Janić nešto da uradi sa Mandićem koga je uvek na servis, ali ovog puta njegov džoker nije mogao da promeni stanje na terenu. Krsmanović je dominantno zakucavao lopte kroz sredinu i pogurao svoju tim do izjednačenja - 25:17.

Posle kraćeg predaha domaći su se ponovo vratili na teren veoma raspoloženi. Zaboravili su šta je ostalo iza njih i počeli da melju rivala. Posebno su se istakli u bloku, lako su čitali dizanje Buculjevića i zaustavljali na mreži sve redom... Gruveus, Batak, Tadić - bili su uspešni na mreži i tako na onaj najsuroviji način uništavali samopouzdanje rivala. Dobro se zna u odbojci šta znači kada vas protivnik izblokira "u minus" ili "jedan na jedan". Osetili su to više puta na svojoj koži u ovom setu aktuelni šampioni. Partizan je na vreme napravio veliku razliku i sačuvao je do kraja - 25:16.

Zanimljivu borbu gledala je publika i u četvrtom setu... Crno-beli su od početka bili u nešto boljem ritmu, ali su ih momci iz srpske Atine uporno stizali i dolazili do izjednačenja. Kad je Batak uspešno proigrao srednjeg blokera Petrovića, a on zakucao loptu za 22:19, već je sve u Masteru mirisalo na pobedu domaćih. Navijači su bili na nogama, čuli su se sve glasniji aplauzi... Vrlo brzo je posao bio završen.

FINALNA SERIJA PLEJ-OFA ZA ODBOJKAŠE

Sreda - 19. april

Vojvodina - Partizan 1:3 (23:25, 25:27, 29:27, 15:25)

Subota - 22. april

Partizan - Vojvodina 3:1 (25:18, 17:25, 25:16, 25:20)

Utorak - 25. april

Vojvodina - Partizan

***serija se igra na tri pobede - eventualna četvrta utakmica na programu 28. aprila u Beogradu, a peta 1. maja u Novom Sadu


tagovi

Bojan JanićOK PartizanOK VojvodinaSlobodan BoškanSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara